oDC

voor medewerkers

Het investeren in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers is een duurzame manier om hen te helpen excelleren in hun professionele ontwikkeling. Die twee gaan immers hand in hand. 

Een ODC-meettraject voor medewerkers bestaat uit een gedegen intakegesprek en twee terugkoppelingssessies en levert het volgende op:

  • Waardevolle input voor het opstellen van een realistisch ontwikkelplan.
  • Concreet vertrekpunt om via aanvullende coaching actief te werken aan het ontwikkelen van nieuwe skills en vaardigheden die tot dan toe onbenut zijn gebleven.
  • Een voorspelling van gedrag onder druk en het blootleggen van de trigger van dit gedrag.
  • Doordat medewerkers worden ondersteund en uitgedaagd om via ODC het beste uit zichzelf te halen, zullen zij met meer energie en vanuit natuurlijke kracht bij willen en kunnen dragen aan succesvolle groei van de organisatie.
ODC voor teams

Individuele ODC-metingen van teamleden kunnen ‘op elkaar worden geplaatst’. Zo ontstaat een beeld van:

  • de voornaamste krachten en onbenutte mogelijkheden van een team,
  • de grootste kwetsbaarheden van de huidige samentelling,
  • welke competenties ondervertegenwoordigd zijn (dit is zeer waardevolle informatie, zo zie je letterlijk of de groepskracht aansluit bij de doelen van het team), en
  • welke kwetsbaarheden het team remmen in het behalen van succes.

Dit inzicht biedt concrete mogelijkheden tot het optimaliseren van de teamsamenstelling, of het aanpassen van de doelstellingen. Een ODC-teamscan betekent dat elk teamlid eerst een individueel ODC-meettraject doorloopt. Vervolgens wordt de teamscan gemaakt, in een teamsessie gepresenteerd en besproken.

testimonial

‘Eerst was ik sceptisch over coaching via FaceTime, maar wat ben ik daar van terug gekomen. Heel fijn om in mijn vertrouwde omgeving met Koen aan de slag te gaan en mijn gesprekken met Koen vond ik waardevol. Hij heeft me m.b.v. de ODC-meting echt inzicht gegeven in mijzelf.  En wat ik niet verwacht had, was dat ik direct verschil ervaarde (en mijn direct leidinggevende ook!). 

Ik ben me, naast dat ik me bewust werd van mijn natuurlijke kracht, ook anders gaan voelen: sterker. Ik voel en ervaar dat ik na de sessies met Koen veel meer in mijn kracht sta dan hiervoor. Mijn contact met Koen was erg fijn, ik heb hem ervaren als respectvol, kundig en bekwaam, een prettig persoon om persoonlijke zaken mee te bespreken! Ik zie mijn ODC-meettraject en de aanvullende sessies als een kado aan mezelf :)’

– referentie op aanvraag beschikbaar

 
Wil je meer weten?

Neem contact op via mail@koenvanderwell.nl of bel +31 6 28 27 76 87