COACHING

In je kracht komen

Soms loop je vast. Door dat ene waar je je hele leven al tegenaan loopt. Of je hebt al tijden het knagende gevoel dat er ‘iets’ is en je komt er maar niet achter wat dat ‘iets’ is. Dat gebeurt veel mensen. Het hoort bij de ontwikkeling van het leven. Je kunt dan rondjes blijven draaien en nog meer vastlopen. Je kunt ook de hulp van een professionele coach inroepen.

Ik begeleid individuen die vastlopen en dit aangrijpen om te werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zodat zij weer, of nog meer, vanuit natuurlijke kracht leven en keuzes maken. Als professioneel coach richt ik een gesprek of traject in:

– dat gericht is op ontwikkeling vanuit eigen kracht,
– waarbij ik je ondersteun en uitdaag,
– waarin jij stuurt en kiest,
– waar zeker ook ruimte is voor plezier, en
– dat vaak wordt ondersteund met een ODC-meting.

______________________________

Testimonial

”Via via ben ik bij Koen terecht gekomen. Voor mijn gevoel had ik op verschillende vlakken behoorlijk wat problemen. Een paar had ik al ‘overwonnen’, maar sommige cirkelden nog steeds in mijn hoofd rond. Het probleem dat Koen voor mij moest gaan oplossen, was een specifiek dilemma: wel of geen conservatorium gaan doen. En breder: wel of niet kiezen voor de muziek.

Mijn verwachting van het gesprek was dat ik mijn dilemma aan Koen zou uitleggen, en dat hij mij dan wel even zou vertellen wat voor mij de beste keuze zou zijn. Zo is het gesprek (gelukkig) totaal niet gelopen. 

Na wat smalltalk merkte ik een scherpheid op in Koen zijn luistervaardigheid en in zijn wedervragen die mij ontregelden. Gek genoeg beviel die ontregeling me! Verder in het gesprek ontwikkelde mijn ontregeling zich in een soort van herschikking. Hierdoor kon ik het werkelijke probleem pas zien, enkel en alleen door de wedervragen van Koen. Ik kreeg door dat niet hij diegene was die de oplossing voor mijn probleem in mijn schoot zou werpen, nee, dat zou ik zelf moeten doen.

Wat Koen deed was op zo’n manier reageren dat ik helderder na kon denken en reflectief naar mijn eigen overtuigingen kon kijken. Opeens was het voor mij helder: mijn probleem ging niet over enkel de keuze of ik wel of niet voor de muziek zou kiezen. Het ging uiteindelijk om de keuze tussen leven in angst of leven in vertrouwen, kiezen tussen een positief zelfbeeld of een negatief zelfbeeld. Het ging over wel of niet durven kiezen voor hoe ik het liefst mijn leven zou willen leven. Deze inzichten waren het startschot van een nieuwe kijk naar mezelf, en naar de wereld. Een wereld die niet bedrukkend en eng voelt, maar een wereld waar ik kracht uithaal en waarin ik zin in heb om te doen wat me gelukkig maakt. 

Aan het eind van ons gesprek, waar ik elk inzicht zelf heb opgedaan maar die door Koen een soort van opgewekt zijn, heb ik voor het eerst durven zeggen dat ik voor de muziek wil gaan, enkel omdat ik me daar het beste bij voel. Toen Koen me vroeg om de gitaar in de hoek van de kamer te pakken en een liedje te spelen, werd mijn gevoel alleen maar bevestigd.’ 

– Pijke de Grood – Singer & Songwriter

 
Wil je meer weten?

Neem contact op via mail@koenvanderwell.nl of bel +31 6 28 27 76 87