COACHING

VOOR EXPATS

Uit eigen ervaring weet ik wat er allemaal komt kijken bij emigratie en werken & leven in het buitenland. Het klinkt mooi en avontuurlijk, en vaak is het dat ook.

Maar het kan ook spanning en druk met zich meebrengen. Niet alleen voor de expat zelf, ook voor de partner die is meegegaan.

Ver weg en toch dichtbij

Via FaceTime of Skype coach ik expats in hun eigen taal. Hoe goed je een tweede taal ook beheerst, subtiliteit, nuance en gevoeligheid druk je het gemakkelijkst uit in je moedertaal.

Zonder dat afstand een obstakel vormt, ondersteun ik je bij dat wat er voor jou speelt. Waar ter wereld je je ook bevindt, wat het eventuele tijdsverschil ook is, op afspraak ben ik 24/7 beschikbaar. 

Nieuwe richting gezocht?

Wat als je leven ver weg je supergoed bevalt, maar je baan door reorganisaties en krimpende budgetten verdwijnt? Dat is op zichzelf al lastig genoeg, voor expats komen daar nog een paar graadjes moeilijke beslissingen bovenop. Wellicht wil je daar blijven en sta je vervolgens voor grote uitdagingen. Of moet je terug naar Nederland en heb je geen idee wat je eigenlijk zou willen?
Via het Odin Development Compass (ODC) begeleid ik (voormalig) expats bij het vinden van nieuw perspectief. Als voormalig expat stond ik zelf voor de vraag ‘wat nu?’. Vanuit die ervaring ondersteun ik je graag bij het vinden van een nieuwe richting.
______________________________

Wil je meer weten?

Neem contact op via mail@koenvanderwell.nl of bel +34 651 415 748. Ik deel graag meer over hoe ik werk. We kunnen samen bekijken wat ik eventueel voor jou, je team of je medewerkers kan betekenen.

Testimonial

‘Koen hielp me mijn richting vinden, door mezelf te ontdekken.
Ik werkte drie jaar met voor mij ongekend veel drive in een ruraal ziekenhuis in Tanzania. Eenmaal terug in Nederland kon ik dezelfde drive niet meer terugvinden. Ik ging op zoek naar wat ik wilde zijn of worden, liet tientallen proefballonnetjes op, maar raakte langzamerhand gefrustreerd door het uitblijven van het “aha” moment, het “dit wil ik, dit is wie ik ben”. 

Een kennis raadde me aan eens met Koen te praten. In Koen ontmoette ik herkenning, acceptatie en vertrouwen samen met een positieve verwondering die meteen tot diepgang leidde. Kort daarop vulde ik het door hem aangeraden Odin Development Compass in en vrijwel direct had ik een eerste meting van waar mijn krachten en schaduwkanten liggen. Eerst heeft Koen me toen begeleid in het begrijpen van die meting en vervolgens hebben we vijf coachingsgesprekken gevoerd waarin ik steeds een stukje zelfinzicht won.

Hoewel ik in praktische zin niet direct ingrijpende veranderingen heb gemaakt, is het verschil van “vóór en na Koen” moeilijk te overdrijven. Dankzij zijn aandachtige en toegewijde begeleiding heb ik ineens een bak aan inzicht in wat mij drijft, waarom ik acteer zoals ik acteer en – misschien wel het belangrijkste – een nu nog steeds toenemende acceptatie en omarming van wie ik echt ben. Hierdoor kan ik nu effectiever kiezen waar ik mijn energie aan wijd, treed ik anderen authentiek en (daarom) met zelfvertrouwen tegemoet en heb ik over het algemeen het gevoel dat ik op een zinvol spoor zit.

Ik gun het iedereen van harte om eens met Koen te gaan praten. Soms besef je pas welke deuren dichtzaten wanneer je ze open doet.’ 

– Jonas Rosenstok